Tape in nadogradnja kose 

tape in nadogradnja pre i posle

Tape in nadogradnja je savršen način da svojoj kosi dodate luksuzni volumen i dužinu. Pored toga, ekstenzije su bezbolne, ne oštećuju kosu, lepo se uklapaju sa prirodnom kosom i veoma su lake za oblikovanje – čak možete da vežete visoki rep, a da se ekstenzije ne vide.

Nastavci koji se spajaju sa vašom prirodnom kosom su izuzetno lagani i mekani, tako da ne povlače vaše prirodne pramenove. Za razliku od nadogradnje sa klipsama, tape in nadogradnja mora biti profesionalno postavljena od strane stručnog lica.

Ekstenzije na traci su zalepljene medicinskim lepkom na kosu. Izuzetno je bitno da se ekstenzije nanesu na čistu kosu koja je tretirana preparatima koji dozvoljavaju da se pramenovi dobro pričvrste za vašu prirodnu kosu. Ugradnja produžetaka tape in tehnikom ne zahteva specijalne alate ili hemikalije.

Proces nadogradnje

 • Zakazivanje termina. Tokom zakazivanja termina dogovorićemo se o dužini i boji kose koja će se najbolje uklopiti sa vašom bojom. Ukoliko imate izrastak ili želite da promenite boju kose, u termin ćemo računati i farbanje kose.
 • Pranje/farbanje kose u salonu. Pre stavljanja eksenzija, opraćemo kosu koristeći preparate koji će nam omogućiti da se ekstenzije što bolje pričvrste za vašu prirodnu kosu.
 • Sušenje kose.
 • Stavljanje ekstenzija. Ekstenizije se raspoređuju na kosu u zavisnosti od efekta koji želimo da postignemo. U isto vreme vodimo računa da budu postavljene tako da kosu možete vezati u konjski rep, a da se ekstenzije ne vide.
 • Stilizovanje kose.

Koliko traje nadogradnja kose tape in metodom?

Kolorizacija kose duga kosa sa loknama u diva salonu

Uz redovne korekcije i pravilnu negu, tape in nadogradnja može da traje i do godinu dana. Nadograđenu kosu možete održavati u salonu ili kod kuće. 

Svakako je savet da tape in nadogradnju stavlja iskusan frizer koji će vam dati savete za pravilnu negu kod kuće. A ukoliko više volite da se o vašoj kosi brine stručno lice, Diva Salon je specijalizovan u nezi nadograđene kose.

Korekcije, odnosno reaplikacija pramenova se uglavnom radi nakon 2-3 meseca.

Cena Tape in nadogradnje

Cena tape in nadogradnje zavisi od cene kose, odnosno od dužine kose i broja pramenova. Na primer, 2.000 dinara je 4/55cm dupli pramen. Korekcija nadogradnje iznosi 6.000 dinara. Skidanje je 2.000.

Održavanje kose nadograđene tape in tehnikom

 • Izbegavajte proizvode za kosu koji sadrže silikon – Ovo je posebno važno za šampon i balzam. Evo kratkog objašnjenja zašto silikoni nisu odlični za vašu kosu: silikoni pokrivaju kosu tankim vodootpornim premazom koji čini da vaša kosa bude klizava i pomaže joj da se raspetlja. Međutim, silikonske proizvode je teško u potpunosti isprati, mogu otežati vezivanje vaše kose sa ekstenzijama i mogu ostaviti kosu teškom i masnom.
 • Ne koristite proizvode na bazi ulja blizu korena – Ulja za kosu i regeneratori koji se ne upijaju blizu korena počeće da razbijaju traku koja drži vaše ekstenzije. Zbog toga je veoma važno da masne proizvode držite na nivou ušiju i niže. Na taj način ćete takođe ćete moći produžite vreme između pranja kose.
 • Ne perite kosu do 48 sati nakon nadogradnje – Traci koja se koristi za držanje ekstenzija potrebno je vreme da se potpuno očvrsne kako bi traka izdržala što je duže moguće.
 • Nemojte preterano prati kosu – Prekomerno pranje uklanja sa vaše kose prirodna ulja koja proizvodi vaše vlasište. Takođe može da olabavi traku jer masirate i perete blizu spojeva trake.
 • Nemojte previše češljati kosu – Ovo može olabaviti držanje trake na vašoj kosi i izbaciti ekstenzije daleko pre nego što bi trebalo da počnu da opadaju. Ukoliko ste u mogućnosti koristite specijalnu četku za nadograđenu kosu.
 • Spavajte sa kosom pletenici, ili sa svilenom kapom za spavanje – Spavanje sa kosom u pletenici ili svilenom kapom sprečava mršenje kose tokom spavanja. Naša preporuka je da koristite svilenu kapu za spavanje ukoliko ste u mogućnosti. Svilena kapa smanjuje trenje kose, onemogućava mršenje i može produžiti vek vaše nadogradnje. Ne koristite kape od sintetike i drugih veštačkih materijala zato što ćete postići kontraefekat. Alternativa svilenoj kapi su svilene jastučnice.
 • Nikada ne spavajte sa mokrim nastavcima – Spavanje sa mokrom ili vlažnom kosom može oštetiti i kosu i vezu za produžetak. Vaša kosa i lepljiva traka mogu biti posebno krhki kada su mokri, pa se pobrinite da se vaša kosa potpuno osuši pre nego što odete na spavanje.
 • NE koristite peglu direktno na jezičcima trake – Ovo će oslabiti veze trake, istopiti traku, oštetiti kosu i skratiti vreme nošenja vaših ekstenzija. Dakle, izuzetno je bitno da to ne radite. Ukoliko želite da napravite talase u kosi, preporučujemo vam da to koristite uvijač bez toplote.
 • Operite šamponom od korena, a zatim kondicionirajte od sredine dužine prema dole – Ovaj jednostavan prekidač u vašoj rutini pranja kose može napraviti veliku razliku. Šamponiranjem samo pri korenu, vaša kosa će biti manje opterećena i neće se tako brzo mastiti. Međutim, vašoj kosi je i dalje potrebna vlaga. Da biste se rešili statike i pomogli da vaša kosa bude meka, uredite kosu od ušiju/vilice do vrhova kose.

U Diva Salonu imamo dosta iskustva sa samim procesom nadogradnje kao i sa održavanjem nadograđene kose. Zakažite vaš termin na vreme! Salon u Sremskoj Mitrovici nalazi se na manje od sat vremena od Beograda i Novog Sada i uvek ćete lako pronaći parking ispred salona.

Zakažite termin na vreme

Diva Salon, Sr. Mitrovica
Korpa